Göteborgsföretaget Smoltek Nanotech Holding AB meddelar att bolaget har tecknat ett samarbetsavtal med teknikkonsultbolaget Qamcom Group AB i syfte att säkerställa fortsatt högt tempo inom teknik- och produktutveckling för bolagets båda affärsområden halvledare och vätgas.
Avtalet ger Smoltek tillgång till erfarna teknikutvecklare genom att ersättning till Qamcom, utöver Qamcoms nettokostnader, kommer att skuldföras och regleras genom framtida riktade emissioner till Qamcom med betalning genom kvittning.
Smoltek-koncernens organisation växer kraftigt och bolaget har under ett flertal tillfällen samarbetat med teknikkonsultbolaget Qamcom för att avropa specialister inom vissa avgränsade utvecklingsprojekt.
I takt med att Smolteks affärsområden halvledare och vätgas närmar sig marknaden med sina första produkter – ultratunna kondensatorer för applikationsprocessorer i mobiltelefoner respektive högpresterande cellmaterial till elektrolysörer – fördjupas nu samarbetet mellan Smoltek och Qamcom. Samarbetet skall enligt Smoltek säkerställa att företaget även framgent erhåller tillgång till erfarna teknikkonsulter med specifika kompetenser i nödvändig utsträckning till för båda parter attraktiva villkor. Även Smolteks grundläggande F&U-verksamhet kan få tillgång till förstärkning av externa konsulter inom den generella utvecklingen av bolagets nanoteknikplattform.
För att säkerställa god kostnadseffektivitet för Smoltek samt incitament för båda parter att arbeta målfokuserat, har parterna enats om en ersättningsmodell där Smoltek kontant endast erlägger Qamcoms nettokostnad för de konsulter som utnyttjas under en viss kalendermånad. Differensen mellan nettokostnad och marknadspris skuldförs och sådan skuld kommer sedan att regleras genom framtida riktade emissioner till Qamcom med betalning genom kvittning av Qamcoms utestående fordringar.
Teckningskursen i sådan riktad emission kommer att beakta den volymvägda kursen för Smolteks aktie under den kalendermånad som kostnaden är hänförlig till. Vid emissionstillfället summeras sedan dessa fastställda respektive kurserna, vilket i praktiken kan komma att innebära att teckningskursen i de riktade emissionerna kan komma att såväl understiga som överstiga aktiekursen vid emissionstillfället, beroende av aktiekursens utveckling.