• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

SE Nytt

Elektroniknytt i Skandinavien

  • Hem
  • Nyheter
    • Nyheter · Elektronik
    • Nyheter · Energi
    • Nyheter · Telekom
    • Nyheter · Ekonomi
    • Nyheter · FoU
  • Om oss
  • Kontakt
Hem » Teledyne FLIR vinner kontrakt från US Defence

Teledyne FLIR vinner kontrakt från US Defence

7 december 2021 – Jonas Karlsson

Teledyne FLIR har fått ett utvecklingskontrakt från den amerikanska försvarsmyndigheten DTRA JSTO på nya verktyg som ska göra det möjligt för soldater att digitalt ”se” och kartlägga dödliga kemiska-, biologiska- och strålningshot på framtidens slagfält med stöd av mobiltelefoner och andra typer av displayer.

Utvecklingskontraktet är värt upp emot 15,7 miljoner dollar och kommer från USD cThreat Reduction Agencys Joint Science and Technology Office (DTRA JSTO). Beställningen avser utvecklingen av nya verktyg för kartläggning och visualisering av hot på slagfältet. Tekniken avser att ge soldaten möjligheten att digitalt kartlägga farliga hot genom sensordata och ”se” deras exakta plats via blandad verklighet (MR) på mobiltelefoner, surfplattor och så kallade Heads-Up Displayer (HUDs).

Teledyne FLIR kommer att arbeta med partners för att utveckla mjukvara som gör att kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära (CBRN)-faror exakt kan lokaliseras, mätas och kartläggas för visning inom verktygsuppsättningen Tactical Assault Kit (TAK). Hotkartan kommer att visualiseras via en förstärkt verklighet (AR)-skärm av de som använder TAK i sin elektronik, såväl som av futuristiska HUD-enheter som Integrated Visualization Augmentation System (IVAS).

Programmet finansieras av DTRA:s Digital Battlespace Management-office, och har som mål är att ge förbättrad CBRN-situationsmedvetenhet i realtid och göra det möjligt för TAK-användare att se och undvika kemiska och biologiska faror. Projektet kommer också att tillåta framtida soldater utrustade med IVAS att visualisera kemiska/biologiska hot och få beslutsstöd i realtid när de utför spanings- och dekontamineringsuppdrag. Dessutom lägger programmet ytterligare grunden för artificiell intelligens (AI) och AR för amerikanska arméns autonoma dekontamineringsinsatser.

– För att skydda våra trupper, var de än sätts in, måste vi utnyttja den mest avancerade tekniken för upptäckt och slagfältshantering för att motverka den dödliga risken som kemiska och biologiska vapen utgör. Vi är stolta över att leda denna ansträngning som kommer att hjälpa våra soldater att intuitivt visualisera farliga kemi-biohot, samtidigt som vi främjar framtida möjligheter kopplade till IVAS och autonom robotsanering, säger Dr. David Cullin, general manager för Teledyne FLIRs verksamhet för Unmanned and Integrated Solutions.

Kontraktet kommer att finansiera utvecklingen av en uppdragsflexibel prototyp bestående av nätverksanslutna kemi-biosensorer och AR-visualiseringsverktyg som DTRA kommer att utvärdera i flera omgångar. Kontraktet omfattar en 12-månaders basperiod, tre 12-månaders optioner, plus andra möjliga uppdrag via optioner. Arbetet kommer att utföras på Teledyne FLIRs Pittsburghanläggning i USA.

Arkiverad under: Ekonomi Märkt med: AR, Försvarselektronik

Translate SE-Nytt to your own language

Primärt sidofält

Aktuellt

SiTime släpper klockgenerator med MEMS-resonator

Smoltek utser Magnus Andersson till ny vd

Sivers ansluter sig till satellitkonsortium

Astor slutför investering i Dolprop Industries

Lisa Pettersson ny vd för Sigma Technology Development

Emerson och ELT samarbetar om stödsystem till finska försvaret

Joakim Westh tar över klubban i SSC

Advenica får utvecklingsorder på kryptoprodukter

Jonas Wærn ny vd för JonDeTech Sensors

Nya insikter om 2H-NbS₂ som supraledare

Footer

Aktuellt

SiTime släpper klockgenerator med MEMS-resonator

Smoltek utser Magnus Andersson till ny vd

Sivers ansluter sig till satellitkonsortium

Astor slutför investering i Dolprop Industries

TRANSLATE SE-Nytt

SE Nytt

Kronobergsgatan 16 2tr, 112 33 Stockholm
E-post jonas@senytt,se
Tel +46 (0)73 697 5850

RSS RSS-feed

© 2025 SE Nytt · Xpomagz On Genesis Framework & WordPress · GDPR+Cookies · Logga in