• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

SE Nytt

Elektroniknytt i Skandinavien

  • Hem
  • Nyheter
    • Nyheter · Elektronik
    • Nyheter · Telekom
    • Nyheter · Energi
    • Nyheter · Ekonomi
    • Nyheter · FoU
  • Om oss
  • Kontakt
Hem » MiR nyanställer inför växande robotmarknad

MiR nyanställer inför växande robotmarknad

1 december 2020 – Jonas Karlsson

Med support från sin amerikanska ägare Teradyne investerar Danska Mobile Industrial Robots (MiR) nu i en solid förstärkning av sin organisation. 24 personer kommer att anställas varav 19 vid huvudkontoret i Odense. Dessutom har Gregory Smith nyligen tagit över som chef för Industrial Automation Group vid Teradyne, där MiR ingår.

MiRs mobila robotar finns globalt i många branscher. Här vid en Novo-fabrik i Kina, som har ersatt bemannade truckar med de självgående mobila robotarna för att frigöra anställda för mer värdeskapande uppgifter.

All den turbulens som covid-19-pandemin har skapat i världen under 2020 har ökat intresset för både effektiv och flexibel logistik. Därför finns det fortfarande en stor marknadspotential för autonoma, mobila robotar. De överträffar transportband på med sina möjligheter för omställning, och de övertrumfar gaffeltruckar och staplare med parametrar som krav på utrymme, arbetsmiljö och säkerhet. För att möta den globala efterfrågan på autonoma robotar kommer MiR nu att investera i 24 nya anställda, varav 19 vid sitt huvudkontor i Odense. De flesta nya positionerna utannonseras nu och de sista i början av andra kvartalet 2021.

– Vi har varit försiktiga med investeringar 2020 för att se hur covid-19 påverkade världsmarknaden. Kunderna på denna marknad har i allmänhet varit lite avvaktande. Men nu kan vi se att det börjar komma igång igen. Vår ägare Teradyne ger oss ett starkt stöd och tillsammans gör vi nu de nödvändiga investeringarna för vår ytterligare tillväxtresa, säger Søren E. Nielsen, vd för Mobile Industrial Robots.

Förutom de nya positionerna investerar Teradyne också i anläggningarna i Odense genom byggandet av det kommande Cobot Hub på Energivej i Odense. Både MiR och Universal Robots drar nytta av de gemensamma faciliteter och synergimöjligheter i en internationell miljö. Enligt MiR borde det vara lockande för världens skickligaste robotutvecklare, ingenjörer och andra specialister.

Nyligen utnämnde Teradyne Greg Smith som övergripande ansvarig för Teradynes automatiserings- och robotföretag, som förutom MiR är följande: Universal Robots, Litepoint, Autoguide och Energid. Som chef för Teradynes Industrial Automation Group ser Gregory Smith en betydande potential i logistikautomation:

– Coronapandemin har lett till att våra kunder fokuserar på driftsstabilitet och optimering. Vi tror att den här trenden kommer att fortsätta även när världen återhämtar sig efter denna kris. Den autonoma roboten har nått ett stadium av mognad, där de stora kunderna nu är redo att placera större flottor av MiRs teknik direkt in i sina mest avgörande produktionsprocesser. Dessa kunder kräver en självständig robotteknik med högsta driftsäkerhet och effektivitet, och MiR är redo att möta den utmaningen genom att investera långsiktigt och målmedvetet inom FoU, service, produkthantering och e-learning etc. MiR investerar för att säkerställa att vi kan fortsätta erbjuda högsta kvalitet till våra partnernätverk och slutkunder, säger Gregory Smith.

– Tekniskt sett är MiR starkare än någonsin, men under 2020 kommer vi naturligtvis inte att få samma tillväxt som vi brukar ha inom robotindustrin. Mognaden av tekniken i MiRs mobila robotar innebär i sin tur att våra robotar kan lösa mer och mer triviala, ansträngande eller farliga uppgifter, så att människor kan frigöra ännu mer tid för att lösa mer komplexa och värdeskapande uppgifter än att flytta varor från a till b, Säger Søren E. Nielsen, vd för MiR.

Arkiverad under: Ekonomi, Logistik, Nyheter, Robotteknik

Translate SE-Nytt to your own language

SwedishEnglishGermanFrenchItalianSpanishPortugueseDanishNorwegianFinnishRussianChinese (Simplified)Arabic

Primärt sidofält

Aktuellt

LiU: Vässad kemisk sax banar väg för skräddarsydda nanomaterial

LTU: Smarta satelliter ska styra sig själva

Ny metod för utvinning av sällsynta jordartsmetaller i Fetsjön

Northvolt önskar ytterligare medel till expansion

Keysight introducerar batteriemulerings- och profileringslösning för IoT

Huawei testar EDA-verktyg för 14 nm-geometrier

Rise bjuder in till digital workshop om Agenda 2.0

Prenumerera på SE Nytt

Footer

Aktuellt

LiU: Vässad kemisk sax banar väg för skräddarsydda nanomaterial

LTU: Smarta satelliter ska styra sig själva

Ny metod för utvinning av sällsynta jordartsmetaller i Fetsjön

Northvolt önskar ytterligare medel till expansion

Prenumerera på SE Nytt

SwedishEnglishGermanFrenchItalianSpanishPortugueseDanishNorwegianFinnishRussianChinese (Simplified)Arabic

SE Nytt

Kronobergsgatan 16 2tr, 112 33 Stockholm
E-post jonas@senytt,se
Tel +46 (0)73 697 5850

RSS RSS-feed

© 2023 SE Nytt · Xpomagz On Genesis Framework & WordPress · GDPR+Cookies · Logga in