MikroElektronika har släppt en ny version av sitt universal development board, UDV-DS v8, avsedd för att snabbt kunna utveckla prototyper. Genom att välja bland ett mycket stort utbud av utbytbara kretskort med mikrostyrkretsar och andra tilläggskort kan man plocka ihop det som behövs för ett utvecklingsprojekt.
Den första versionen av UNI-DS släpptes för 20 år sedan, 2002.
”Vi var det första företaget som skapade ett universellt utvecklingsbord. Under de senaste 20 åren har detta utvecklingsbord utvecklats genom många iterationer och versioner, var och en mer kraftfull och med förbättrad design och kvalitet. Idag presenterar vi stolt den åttonde generationen av UNI-DS development board.”, skrev MikroElektronika när UNI-DS släpptes förra månaden.
UNI-DS v8 integrerar CODEGRIP för programmering och avlusning över WiFi och USB-C. Det ger möjligheter till att placera UNI-DS v8 på svåråtkomliga platser såsom i farliga miljöer, jordbruksmiljöer och i höghus med flera, samtidigt som man behåller alla möjligheter till felsökning och programmering. CODEGRIP har stöd för mer än 3300+ mikrostyrenheter från olika leverantörer, och erbjuder enligt MikroElektronika livstids kostnadsfria uppdateringar med nya mikrostyrkretsar och leverantörer.
SiBRAIN och kraftförsörjning
SiBRAIN är den öppna standarden för anslutningskontakten hos tilläggskorten som underlättar för en enkel installation och utbyte av kort med mikrostyrkretsar. Detta gör att du kan prova olika MCU:er i ett prototypsystem utan att behöva investera i annan dyr hårdvara eller lära dig nya verktyg. En SiBRAIN-standard har stöd för 3300+ olika mikrostyrkretsar från olika familjer – STM32, Kinetis, TIVA, CEC, MSP, PIC, dsPIC, PIC32 och AVR. Till det finns även 100+ SiBRAIN-tilläggskort tillgängliga.
Det finns tre alternativ för strömförsörjning; via extern 12VDC-källa, USB och från batterier.
Ny displaykortsstandard och fem mikroBUS-uttag
UNI-DS v8 har två bildskärmskontakter. En stor kontakt för bildskärmskortet har en universell hona med 2×20 stift, som låter dig välja mellan olika upplösningar (320×240,480×272 och 800×480 px), skärmstorlekar (3”, 4″, 5″, 7″) samt teknologier (resistiv och kapacitiv). För närvarande har MikroElektronika 16 olika typer av TFT-skärmkort. Framtida iterationer kommer enligt företaget att erbjuda teknologier såsom OLED och e-Ink.
Det finns fem mikroBUS-uttag där det går att placera vilken som helst av de 1200+ olika klickkretskorten Clickboards.Med en smart routing kan man enkelt aktivera lysdioder på portar och på så vis undvika en onödigt komplicerad process för installera klickkorten.
Korten täcker flera olika funktioner såsom blandade signaler, trådlös anslutning, lagring, displayer, människa-maskin-gränssnitt, adaptrar, klockning, motorstyrning, energihantering och ljud med mera.
Priset för ett universal development board anges till 889 dollar.
Läs mer på www.mikroe.com