Det brittiska analysföretaget Juniper Research spår i en ny studie att Satellitnätverksoperatörer kommer skicka upp 15 000 nya satelliter under de kommande 5 åren. Det för att stödja en växande IoT-marknad.
Framstående experter på Internet of Things-marknaden har funnit att antalet satelliter i omloppsbana som kan utnyttjas för IoT-anslutning kommer att växa med 150 procent under de kommande fem åren. I studien förutspås att antalet satelliter kommer att växa i antal från 10 000 år 2024 till över 24 000 år 2029 – det på grund av ökad efterfrågan på anslutning på nomadiska platser från IoT-nätverksanvändare. Juniper förutspår också att 98 procent av satelliterna som skjuts upp under de kommande fem åren kommer att vara för LEO (låg jordomloppsbana), på grund av den låga kostnaden för uppskjutningar.
För att möta denna växande efterfrågan på satellit-IoT-anslutning, uppmanar studien till betydande investeringar i satellitlösningar med flera omloppsbanor. Denna modell kombinerar låg latens och hög genomströmning från LEO-satelliter och den omfattande geografiska täckningen av GEO-satelliter (geostationär jordomloppsbana) över en enda tjänst. Detta kommer att göra det möjligt för satellit-IoT-leverantörer att tillgodose det breda spektrumet av IoT-användningsfall, inklusive dataintensiva och LPWA-anslutningar (low power, wide area).
Säkra en avkastning på satellitinvesteringar
I studien uppmanas operatörer av satellitnät att bilda strategiska partnerskap som fyller ut täckningsluckor mellan LEO- och GEO-kapacitet. Den identifierade konstruktion och infrastruktur, och logistik som två viktiga tillväxtmöjligheter. Författarna fann att det breda utbudet av anslutningskrav, såsom nomadiska verksamhetsområden och villkorad övervakning, nödvändiggör användningen av både LEO:er och GEO:er för komplett tillhandahållande av tjänster. Partnerskap som möjliggör användningen av LEO:er och GEO:er för IoT-nätverk kommer enligt Juniper att vara avgörande för att locka företagsanvändare inom dessa sektorer.
Studien kan köpas via den här länken. Det finns även ett vitpapper att ladda ned här.