• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot

SE Nytt

Elektroniknytt i Skandinavien

  • Hem
  • Nyheter
    • Nyheter · Elektronik
    • Nyheter · Telekom
    • Nyheter · Energi
    • Nyheter · Ekonomi
    • Nyheter · FoU
  • Om oss
  • Kontakt
Hem » Weebit Nanos första demo ReRAM-wafers nu tillgängliga

Weebit Nanos första demo ReRAM-wafers nu tillgängliga

30 december 2021 – Jonas Karlsson

Israeliska Weebit Nano har tillsammans med sin utvecklingspartner CEA-Leti tillverkat de första kiselskivorna som integrerar deras ReRAM-modul i kompletta delsystem-demonstrationschips. Dessa kommer att användas för testning och karakterisering, såväl som för demonstrationsändamål för potentiella kunder.

Enligt Weebit Nano är det viktigt att låta potentiella kunder köra applikationer för att testa Weebits ReRAM-teknik före potentiella kommersiella beställningar och volymproduktion av kunders specifika chip.

Weebit har arbetat tillsammans med sin utvecklingspartner, det franska forskningsinstitutet CEA-Leti, för att tillverka sina demowafers. Skivorna kommer nu att skivas isär till chips, kapslas och sedan testas, karakteriseras och kvalificeras. Chipen kommer också att användas för kvalificeringsprocessen i SkyWater Technologys produktionsfab i USA. Weebit uppger också att överföringen av företagets inbäddade ReRAM-teknik till SkyWaters produktionsfabriken fortskrider enligt tidplan.

– Vi är stolta över att kunna leverera ännu en betydelsefull kommersialiseringsmilstolpe i tid. Demochipen som integrerar Weebits ReRAM-modul kommer stödja införandet av vår teknik hos potentiella kunder som vill åtgärda tillkortakommanden hos flashminnen. Vi kommer nu att kunna förse kunderna med en fullt fungerande ReRAM-teknologi som lätt kan integreras i deras Systems-on-Chips (SoCs) för att underlätta designen av nya inbäddade produkter som går bortom flash, säger Coby Hanoch, vd för Weebit Nano i ett pressmeddelande.

Weebits ReRAM-modul inkluderar en 128Kbit ReRAM-matris, styrlogik, avkodare, I/O-kommunikationselement och felkorrigeringskod ECC). Modulen är enligt Weebit även designad med unika patentsökta analoga och digitala smarta kretsar som avsevärt förbättrar minnesmatrisens tekniska parametrar inklusive hastighet, retention och uthållighet. Modulen uppges vara lätt att kundanpassa och kommer ligga till grund för Weebits framtida ReRAM-kompilator. Förutom Weebits ReRAM-modul innehåller demochipet en RISC-V mikrostyrenhet (MCU), systemgränssnitt, SRAM och kringenheter – helt och hållet bestående av ett komplett delsystem för inbyggda applikationer.

ReRAM förväntas vara mer energieffektiva och tillförlitliga samt billigare och snabbare är dagens Flashminnen. Eftersom ReRAMs är baserad på fab-vänliga material kan tekniken snabbt och enkelt integreras med befintliga flöden och processer, utan att behov av specialutrustning eller stora investeringar, skriver Weebit Nano.

Arkiverad under: Komponenter, Minnen, Minnesteknik

Translate SE-Nytt to your own language

SwedishEnglishGermanFrenchItalianSpanishPortugueseDanishNorwegianFinnishRussianChinese (Simplified)Arabic

Primärt sidofält

Aktuellt

Hanza förvärvar tyska Budelmann

Huawei förlorar 5G-mål även i högsta instans

Sydsvenska DigIT Hub Sweden blir europeisk innovationshubb

Antalet globala 5G-abonnemang spränger miljardvallen 2022

Sivers och Kreemo visar transparent mm-vågsantenn på displaymodul

NXP lanserar ny portfölj mikrostyrenheter för industri och IoT edge

Återvinner Indium med noll klimatpåverkan

Prenumerera på SE Nytt

Footer

Aktuellt

Hanza förvärvar tyska Budelmann

Huawei förlorar 5G-mål även i högsta instans

Sydsvenska DigIT Hub Sweden blir europeisk innovationshubb

Antalet globala 5G-abonnemang spränger miljardvallen 2022

Prenumerera på SE Nytt

SwedishEnglishGermanFrenchItalianSpanishPortugueseDanishNorwegianFinnishRussianChinese (Simplified)Arabic

SE Nytt

Kronobergsgatan 16 2tr, 112 33 Stockholm
E-post jonas@senytt,se
Tel +46 (0)73 697 5850

RSS RSS-feed

© 2022 SE Nytt · Xpomagz On Genesis Framework & WordPress · GDPR+Cookies · Logga in